Cam Filmi Nedir?

    Cam filmi hammaddesi polyester olan, şeffaf bir görünüme sahip, güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlayan izolasyon malzemesidir. Cam filmi sadece araç kabininin içini karartmak maksadıyla tercih ediliyor zannedilse de bunun yanında farklı faydaları da vardır. Bu yazımızda cam filmi nedir, faydaları nelerdir gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Cam Filminin Faydaları Nelerdir?

     Cam filminin faydaları nelerdir diye düşündüğümüzde ilk akla gelen şey araç içini karattığı için özel alanımızın dışardan net görünmesini engellemesidir. Peki bunun dışında cam filminin faydaları nelerdir, birlikte göz atalım.

-Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı sağlığımızı korur. Filtrelenen güneş ışınları sayesinde aracımızın koltuk ve döşemelerinin solmasına engel olur.

-Araç içinde bıraktığımız eşyalarımızın dikkat çekmemesini sağlar.

-Özellikle yaz aylarında aracımızda bulunan klimanın daha verimli çalışmasını sağlar. Doğru uygulanmış kaliteli bir cam film kullandığınızda %30 yakıt tasarrufu yapmış olursunuz.

-Araç camlarımızın çizilmesini önler. Ani darbelere karşı camların parçalanma olasılığını da azaltır.

-Doğrudan gelen güneş ışınlarını filtrelediği için sürüş konforunu arttırır.

Cam Filmi Numaraları Nelerdir?

     Cam filmi uygulamasına karar verirken cam filmi numaraları konusuna hakim olmak gerekir. Cam filmi numaraları ışığı geçirme oranına göre değişiyor. Halk arasında kolay ve anlaşılır olması için 1, 2, 3, 4 şeklinde numaralandırılmıştır. Basitçe belirtmek gerekirse cam filminin rengi koyulaştıkça, cam filmi numaraları da artar. Cam filmi numaları belirlenirken neye göre seçim yapmak gerekir, birlikte göz atalım.

1 Numara Cam Filmi

     1 numara cam filmi % 85 geçirkenlik oranına sahiptir. Bu oran sürücünün görüşünü etkilemez. Ön ve yan camlarda 1 numara cam filmi kullanılabilir.

2 Numara Cam Filmi

     2 numara cam filmi % 70 geçirgenlik oranına sahiptir. 2 numara cam filmi de , 1 numara cam filmi gibi sürücünün görüşünü etkilemez. Ön ve yan camlarda kullanılabilir.

3 Numara Cam Filmi

     3 numara cam filmi % 55 geçirgenlik oranına sahiptir. Sürücünün görüşünü az da olsa etkilemektedir. Bu nedenle 3 numara cam filmi kullanımı yasaktır.

4 Numara Cam Filmi

     4 numara cam filmi % 40 geçirgenlik oranına sahiptir. Bu nedenle sürücünün görüşünü ciddi oranda etkilemektedir. Bu nedenle 4 numara cam filmi kullanımı yasaktır.

Cam Filmi Yasak mı? Cam Filmi Cezası Var mı?

     Cam filmi taktırmak isteyen sürücülerin aklına hep aynı soru takılır. Cam filmi yasak mı, cam filmi cezası var mı? Aracınızda kullanmak istediğiniz cam filmi renkleri konusunda doğru bir seçim yapmalısınız. Eğer çok koyu renkli bir cam filmi tercih etmek istiyorsanız yasal engelle karşılaşabilirsiniz. Cam filmi renkleri ile ilgili yasal prosedürler ülkeden ülkeye değişkenlik gösterir. Bu yasaklar tamamen sürücüyü olası tehlikelerden korumak amacıyla düzenlenmiştir.

Eğer kullandığınız cam filmi çok koyu renkliyse görüş kalitenizi düşürür. Isınma ve soğutma açısından yakıt tasarrufu sağlar. Ancak gece görüşünüzü büyük ölçüde zayıflatır. Bu durum sizi tehlikeye sokacağı için cam filminizi değiştirmelisiniz.

Bazı ülkelerde gizliliğe saygı bağlamında ön cam dışındaki arka ve yan camların koyu renkli olmasına izin veriliyor ancak bu durum kesinlikle ön camlar için geçerli değildir. Dışardan bakıldığında aracın ön koltukları görünmüyorsa cam filminizi değiştirmeniz gerekecektir. Aksi halde trafik düzenlemesine aykırı bir eylem gerçekleştirdiğiniz için cam filmi cezası alabilirsiniz.

Koyu renkli cam filmleri sadece sizin hayatınızı tehlikeye sokmakla kalmaz. Aynı zamanda trafikteki diğer sürücüler için de son derece tehlikeli bir hal oluşturur. Cam filmi, güneş ışınlarının cam üzerindeki geçirgenliğini azaltır. Bu nedenle araca yansıyan ve koyu renk cam filmi nedeniyle içeri giremeyen ışınlar tekrar cam dışına yansır. Bu yansımaya maruz kalan diğer sürücülerin görüş kalitesi ciddi anlamda bozulur. Bu da trafikte istenmeyen kazalara sebep olabilir. Bu nedenle hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye sokmamak ve cam filmi cezası almamak için koyu renkli cam filmleri kullanmaktan kaçınmalıyız.

     Özet olarak 1 numaralı cam filmi ve 2 numaralı cam filmi kullanılmasında bir sakınca yoktur. Ancak geçirgenlik oranı %70’in altında olan cam filmlerinin kullanımı Karayolları Trafik Yönetmeliği tarafından yasaklanmıştır.

Cam Filmi Fiyatları Ankara ‘da Ne Kadar?

Cam filmi fiyatları Ankara ‘da ne kadar sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Aracınızı görmeden, hangi nitelikte bir cam  filmi istediğinizi bilmeden ne yazık ki ortalama bir fiyat vermemiz olanaksızlaşıyor. Cam filmi fiyatları Ankara ‘da da , farklı şehirlerde de tercih edeceğiniz filmin özelliğine ve aracınızın boyutuna göre değişkenlik gösterir. En iyi performansa sahip film çeşitlerini görmek ve detaylı fiyat bilgisi almak için Çankaya Garage ‘a davetlisiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın.